family website

Bekijk hier mijn portfolio 

PIGEONS IN THE YARD – HOE HET BEGON

Toen ik 10 werd kwamen er 2 duiven op mijn pad. Ze zaten ineens in de tuin bij mijn ouders. Ik zag vaker duiven, maar het bezoek van deze duiven voelde anders. Vanaf dat moment kwamen er telkens op bepaalde tijden duiven in mijn leven. Precies op momenten waarop ik ze nodig had; hoe ze dat precies doen heb ik nog steeds niet kunnen achterhalen. Ze komen nu inmiddels in mijn eigen tuin langs en ook mijn kinderen merken het inmiddels vol enthousiasme op. Die duiven zijn inmiddels mijn eigen symbool geworden voor het feit dat ik op het goede pad zit met al mijn ideeën, een bevestiging dat ik vertrouwen mag hebben in de volgende fase die weer aanbreekt in mijn leven. Ik hoop altijd, terwijl ik glimlach bij het bekijken van de duiven in mijn tuin, dat meerdere mensen blij worden van dit soort kleine mooie geluksmomenten in het leven. Dat is dan ook mijn wens voor iedereen: laten we met z´n allen meer gaan genieten van het kleine geluk. Het ligt gewoon voor onze voeten, het is alleen nog de kunst om onze ogen ervoor te openen op het juiste moment.

OVER MIJ

Inmiddels ben ik 38 jaar oud en nog steeds elke dag net zo chaotisch als het meisje uit mijn oudste herinnering; een gevoelige ziel met een hoofd dat overuren draait. Ik hou van het uitproberen van nieuwe dingen en ik heb een brede interesse, wat resulteert in de meest uiteenlopende activiteiten. Van verse zalm opvissen, tot druiven stekken, tot beeldhouwen, tot het lezen over wijsheden uit culturen ver hiervandaan…Deze hang naar leren en ontdekken probeer ik zoveel mogelijk te compenseren met het opruimen van ons huis, voor de nodige rust en ruimte in mijn hoofd (de kracht van opruimen wordt erg onderschat in het leven). Toch heb ik mijn kinderen al heel jong geleerd dat overmatig schoonmaken zonde van je kostbare tijd is, terwijl het leven buiten lonkt met al zijn mogelijkheden en moois. Ik hou van het creëren van mooie dingen in de brede zin van het woord, van de natuur, van heerlijke geuren en  stralende kleuren, bloemen in huis, een warme sfeer. Zorgen voor mensen zit in mijn bloed, gastvrijheid net zo. Ik kook met groot plezier voor familie en vrienden, maar dan wel bij voorkeur helemaal alleen in de keuken, want voor echt lekker ‘soulfood’ is liefde en toewijding nodig. Samen eten en drinken, elkaar liefdevol ondersteunen, het delen van de lach en de traan, dat is waar het leven voor mij om draait.

Zelfstandige onder de mensen

Thuis een vrije geest en in mijn werk een gedreven kracht die niet kan stoppen voor alle puntjes kaarsrecht op de i staan. Het resultaat moet kloppen en daar werk ik graag hard voor. Ik ben dol op mensen, maar ook erg gesteld op werken in rust. Mijn creativiteit komt pas op gang als er niemand over mijn schouder meekijkt. Als ik nog terugdenk aan mijn eerste baan waar ik als jongste de werkplek kreeg waar iedereen langs mijn rug liep om naar zijn eigen computer te lopen, ben ik heel dankbaar dat ik nu in mijn eigen rustgevende kantoor aan huis mag werken. Ik kon tijdens mijn kantoortuin-periode intens genieten van het bestuderen van mensen an sich; ik vind het proces van samenwerking altijd bijzonder interessant. De psyche van de mens heeft me altijd enorm geboeid. Als jong meisje zat ik urenlang te observeren, op feestjes, op straat, in de klas. Ik vond het machtig interessant om te zien hoe ieders lichaamstaal zoveel vertelde en hoe de 1 reageerde op de ander. Ik wilde iedereen graag doorgronden. Het is altijd bij me gebleven. Ik geniet er nog steeds van om een groep mensen van een afstand te bekijken. Altijd weer gefascineerd door de interactie, de dynamiek die vanzelf ontstaat. Achteraf gezien was een studiekeuze psychologie wellicht passender geweest dan een studie die zich richt op hospitality, maar er zit een overlap: ik heb altijd graag willen meedenken met mensen, willen zorgen dat iedereen op zijn gemak is, processen willen verbeteren. Het is een kunst om langzaam, tijdens het verstrijken van de jaren, te leren hoe je met alle diverse karakters om kunt gaan, hoe je iedereen in zijn waarde laat, hoe je conflicten uitspreekt, elkaar verder helpt en ondertussen ook van jezelf blijft houden.

Een leven lang leren

Na mijn studie heb ik bij diverse bedrijven functies bekleedt op het gebied van communicatie/pr/marketing, van multinational tot familiebedrijf. Ik heb veel ervaring opgedaan aan de ‘commerciële kant’ en juist deze ervaring heeft me uiteindelijk tot een andere carrière-keuze gedreven. Ik miste al langer de zingeving binnen mijn werk en dit werd alleen maar sterker toen ik mijn werkzame leven een aantal jaren noodgedwongen op een lager pitje moest zetten. Mijn kinderen hadden me heel hard nodig en de keuze was onderling al snel gemaakt dat ik mijn wensen op werkgebied even zou parkeren. Wat vond ik het aanvankelijk ingewikkeld om mijn hoofd vol ideeën en mijn gedrevenheid om te werken even uit te schakelen. Ik heb er veel van geleerd. In het bijzonder over het belang van een warme en stabiele basis voor een kind. Een gezin is het begin van alles en je hebt als ouder maar een aantal jaren om jouw liefde, vertrouwen en geduld in optima forma te geven, voordat je kinderen uitvliegen. Juist in deze fase ben ik gestart met het volgen van een tweetal kinderyoga-opleidingen. Ik ontdekte daar dat ik er intens van genoot om met kinderen te werken. Ik begon, na gevoed te zijn door de behoeftes van mijn eigen kinderen, ook eigen materiaal te ontwikkelen voor kinderen in de vorm van meditatie-oefeningen, ouder-kind massages met begeleidende verhalen, een prentenboek en een educatieve kaartenset. Het smaakte naar meer. Ik volgde ook een cursus illustratieve vormgeving om mijn eigen werk precies zo vorm te kunnen geven, zoals ik dat al in mijn hoofd had. Hoogbegaafdheid werd een thema in mijn leven en ik volgde vanuit passie en grote interesse de opleiding tot RITHA-specialist (hoogbegaafdheidsspecialist) aan de Radboud Universiteit. Ik ben door mijn eigen kinderen in aanraking gekomen met hoogbegaafdheid (zonder te willen labelen!). Deze doelgroep heeft in het bijzonder mijn interesse. Ik ben zeer gedreven om iets voor deze groep kinderen en jongeren (en hun ouders en leerkrachten) te mogen betekenen, hetzij door persoonlijke begeleiding enerzijds en het ontwikkelen van educatieve hulpmiddelen anderzijds.

Ontdekken wie je bent

Mijn creatieve denkvermogen, mijn empathische vermogen en mijn doorzettingsvermogen zijn mijn grootste krachten. Ik ben goudeerlijk, ik heb hoge verwachtingen van de projecten waar ik me aan committeer en ik ben gebrand op open communicatie. Communicatie, oprechtheid, integriteit en gedrevenheid zijn voor mij de sleutel tot de krachtigste samenwerkingen. Het eindproduct is de graadmeter van het proces en daarom vind ik, juist nu ik ouder ben, dat proces zo waardevol. Dat is exact wat ik kinderen zo graag al jong wil leren; je eigen proces, de wijze waarop jij je ontwikkelt, is in mijn optiek vele malen waardevoller dan je uiteindelijke opleiding of  successen op werkgebied, dat volgt vaak vanzelf. Het gaat erom wie je bent en niet om wat je doet. Ik wens alle kinderen toe dat ze mogen ontdekken wie ze willen zijn en wat zij zélf nodig hebben om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Het enige echte falen in het leven is niet trouw te zijn aan de beste versie van jezelf.

— Boeddha