Al eeuwenlang wordt er een heilzame werking aan water toegeschreven. Mensen gaan naar kuurbaden voor hun spieren en gewrichten en baden in zout zeewater om eczeem tegen te gaan. Maar (zee)water heeft niet alleen een heilzame werking op ons lichaam, ook zeker op onze geest. Het geluid van een stromend bergbeekje, zicht op een waterval of het ruisen van de zee; het stimuleert allemaal de aanmaak van gelukshormonen. In dit bericht meer info over de kracht van water (en de maan) en tips voor een weldadig en kindvriendelijk voetenbad!

 

Lijkt je lichaam op de zee?

Heb je er wel eens over nagedacht of de getijden, de werking van de maan op de zee, ook van invloed zijn op jou? De mens bestaat voor ongeveer 65% uit water, dus het is erg aannemelijk dat wij ook in enige mate reageren op de maan. De (zwaarte)kracht van de maan stuurt de zee aan en zorgt ervoor dat de waterstand periodiek wisselt. Als de maan met haar kracht zoiets groots als de zee in beweging kan krijgen, zou de maan met haar kracht dan het water in ons lichaam ook aan kunnen sturen en ons bijvoorbeeld van stemming kunnen laten veranderen? Een leuke vraag om eens over te filosoferen als je samen geniet van een heerlijk warm voetenbad! P.S. Veel hooggevoelige mensen ervaren de dagen rondom volle maan als een periode waarin ze moeilijker in slaap komen, veel en heftig dromen, of juist klaarwakker zijn. Herken je dat binnen jouw gezin? Check het eens een paar maanden aan de hand van deze maankalender; wie weet is er een patroon te ontdekken….. en zit je midden in de nacht ineens harmonieus naar die betoverende volle maan te kijken. Daar kan zelfs een warm voetenbad niet tegen op 🙂

Een tijd geleden heb ik ook een meditatie/visualisatie-oefening geschreven, speciaal voor gebruik bij een voetenbad samen met je kind. De mediatie vind je hier en is vrij om te downloaden voor iedereen! De bijbehorende muziek vind je hier.

Tips voor een relaxed voetenbad:

  • een voetenbad of grote kom
  • 2 handjes keltisch zeezout: zeezout bevat  mineralen zoals magnesium en calcium, het zuivert je huid en helpt het lichaam om te ontgiften
  • warm water
  • je favoriete edelstenen*
  • een dopje ontspannende lavendelbadmelk of andere badolie/melk
  • voor een extra speciaal bad: verse rozenblaadjes of lavendeltakjes
  • een kaarsje en fijne achtergrondmuziek om de sfeer compleet te maken

*Wist je dat je edelstenen mee in het(voeten)bad kunt nemen? De meeste kinderen vinden het leuk en fijn om met edelstenen bezig te zijn, edelstenen hebben iets magisch. Elke edelsteen geeft zijn kracht af aan het (bad)water. Gebruik je bijvoorbeeld rozenkwarts, de steen van de liefde, dan is dat natuurlijk een hele mooie boodschap voor je kind. Deel eens met je zoon of dochter waaróm je zoveel van hem of haar houdt en wat je zo waardeert aan jullie band samen.

In zó’n warm bad wil iedereen wel uitkomen ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *