Na een week met doorgaans een flinke reeks activiteiten, afspraken, vele discussies, ruzietjes en de nodige verplichte nummers ben je in het weekend toe aan een rustmoment. Wat mij betreft hoeft dat rustmoment helemaal geen (dag)deel weg van huis te zijn of een totale afzondering van alles en iedereen; ik deel mijn rustmoment bij voorkeur met mijn eigen dochter.

Ze is net zo gesteld op rust als ik en trekt zich ook graag terug als het iets te druk wordt in haar hoofd. Het is mooi om te zien dat zij in deze tijd kan wat ik destijds nog niet kon: bewust kiezen voor rust en tijd voor jezelf. Ik heb er tientallen jaren over gedaan om de drukte van de week van me af te leren schudden in het weekend (en ik leer nog steeds ;)) en wat geeft het een fijn gevoel als ik haar al zo bewust voor haar welbevinden zie kiezen. Doordat ik de rust meer op heb leren zoeken, volgt zij vanzelf en soms volg ik haar…  Als er dan weer eens een zaterdagochtend is waarop ik die eeuwige to do lijst in mijn hoofd heb, alle dingen de revue laat passeren die de afgelopen week (nog)niet gelukt zijn en mijn hoofd 1 grote brij dreigt te worden, dan kijk ik wat langer in die 2 hele lieve grote ogen met lange mooie wimpers en zeg weer volmondig ja op de vraag ‘mama, kom je nog even terug in bed om te knuffelen en wil je daarna onze lievelingsshake maken om het begin van het weekend te vieren’…..Elke zaterdag ben ik weer dankbaar voor mijn kleine spiegel die me weer de rustmodus in trekt en doet beseffen dat het leven alleen maar draait om liefde.

Maak deze overheerlijke ‘Shake it off’ aan het begin van het weekend, zet dit nummer op en dans even samen voor een fijn rust/geluksmoment. Wat het weekend je ook zal brengen; dit hebben jullie alvast binnen 🙂

Shake it off! voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 300 – 400 ml volle yoghurt
  • 1 kwart citroen: uitgeperst
  • 2 theelepels kaneel
  • 1,5 eetlepel honing
  • 2 rijpe bananen

Doe alle ingrediënten in een blender/staafmixer en mix glad. Rietjes erin en shake die week even goed van je af!

shake it off

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *